window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-128943623-1');

U stanu koji je velik, moderan i uređen pretežno smeđim tonovima, vlasnica želi da izbjegne hladnu i sterilnu atmosferu. Od Vladane Vukolić, stručne saradnice Enterijer.ba, vlasnica tražila je savjet vezan za izbor boja zidova.

.................................................................................


Poštovanje!

Živim u stanu od 120 m2, dnevni boravak ima oko 40 m2 (2 izlaza na terasu) i jedan prozor na drugom zidu. Lusteri su kristalni, jako lijepi i moderni, ugaona garnitura je jako velika, kožna, smeđe boje, fotelja također, stolice su moderne i bijele boje. Polica za TV je, također bijela sa bijelim pjeskarenim staklom, jako moderna i na drugom kraju sobe je okrugli sto sa 6 stolica, također u smeđoj boji sa smeđom kožom.

E, sad me interesuje koje boje zidova mi predlažete? Ja hoću na 2 zida (susjedna) da stavim tapete u smeđoj boji sa nekim detaljima i okrečila bih neke zidove, ali ne znam koje boje mi idu sa smeđom i bijelom, pošto je prostor jako velik i sterilan. Ja hoću ove bijele zidove da okrečim, ali nemam hrabrosti sama da se usudim da biram boju.

Možete li mi vi pomoći?

Hvala!

Milica

.................................................................................


Poštovana gospođo Milice,

s obzirom da imate smeđi namještaj koji je tamnije boje, predlažem da Vaše zidove obojite svijetložutom ili bež bojom. To će svakako utjecati da Vaš prostor, s obzirom da imate jako komforan stan, izbjegne sterilnost bijelih zidova.

Sa bež ili svijetložutom bojom postići ćete toplinu i ugodan osjećaj u Vašem stanu. Ono što je jako bitno jeste da boja tonski neće odudarati od smeđeg namještaja.

Cjelokupan prostor dobit će analognu harmoniju u bojama.



Dezen tapeta

Što se tiče tapeta i detalja u stanu, može da se planira tamnosmeđa tapeta kao detalj (tapete sa dezenom), koje će se isticati u odnosu na svjetliju nijansu zida. Isto tako predlažem narandžaste detalje u stanu, koji bi se odlično uklopili uz smeđu, žutu ili bež boju (zdjele, vazne, prekrivači na sjedećoj garnituri).






Bojama zavjesa neutrališite sterilnost prostora

Predlažem Vam i zavjese u nijansama toplih boja svijetložute, bež, narandžaste ili tamnosmeđe, koje bi također neutralisale sterilnost i jednoličnost prostora te doprinijele stvaranju kućnog ambijenta.






Tapete bi mogle da se postave na dijelu zida u tamnijoj nijansi, sa dezenom na njima u nijansi opet smeđe boje. U drugoj varijanti na svijetlim zidovima mogla bi da se pojavi tamnosmeđa tapeta sa biljnim motivima. Napominjem da se odlučite za jednu od dvije varijante.


Pozdrav,

Vladana Vukolić, d.i.a

Stručna saradnica Enterijer.ba
E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

I vi možete dobiti BESPLATAN stručni savjet!

Pošaljite upit na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. koristeći upute objavljene ovdje. Nepotpuni zahtjevi neće biti odgovoreni.

Uzimajući u obzir veliki broj zahtjeva, odgovor ćete dobiti u roku od mjesec dana.

Sve odgovore objavljujemo u rubrici 'Pitajte, odgovaramo'.