Pricing Table Particle

Quickly drive clicks-and-mortar catalysts for change
 • Basic
 • Standard Compliant Channels
 • $50
 • Completely synergize resource taxing relationships via premier market
 • 1 GB of space
 • Support at $25/hour
 • Sign Up
 • Premium
 • Standard Compliant Channels
 • $100
 • Completely synergize resource taxing relationships via premier market
 • 10 GB of space
 • Support at $15/hour
 • Sign Up
 • Platinum
 • Standard Compliant Channels
 • $250
 • Completely synergize resource taxing relationships via premier market
 • 30 GB of space
 • Support at $5/hour
 • Sign Up

Stručna saradnica Enterijer.ba Gorana Pašalić dala je savjet o bojenju zidova i odgovarajućem izboru motiva i uzoraka tapeta. Savjeti su usmjereni ka uređenju doma koji, kako naša čitataljka želi, treba da bude moderan, a ne dosadan i sterilan.
..................................................................................


Poštovana,

potreban nam je savjet u vezi uređenja dnevnog boravka. Prostorija nije velika (360 x 360 cm) i trenutno se u njoj jedino nalazi ugaona sjedeća garnitura (koja je dominantna zbog svoje veličine) u boji slonove kosti.

U istoj boji je naručena TV komoda sa otvorenim policama za knjige. Donji dio ima dimenzije  47x210x45, a otvorene police su ukupno 50x180x20. Također ćemo uraditi klub stol u istoj boji.

Zidovi su bijeli i prostor je odlično osvijetljen. Parket je svijetli hrast, a u istoj boji je urađena i unutarnja stolarija. Iz dnevnog boravka se kroz trpezariju vidi dio kuhinje koja je urađena u ljubičasto- bijeloj (traffic purple - boja slonove kosti) kombinaciji, a pločice i staklo su tamno sivi.

Kamin koji se nalazi u trpezariji je u crnoj boji. Želimo uraditi nešto na zidu na kojem će biti TV komoda i police. Treba nam savijet oko bojenja zida ili postavljanja tapeta. Može se uraditi i neka kombinacija (pruge ili nešto sl.). U obzir dolaze sve nijanse sive, crna i ljubičasta. Također nam se dopadaju tapete sa motivima.

Ako nam možete dati neki konkretan savjet šta da uradimo na tom zidu kako bismo prostor učinili što interesantnijim, te kako da riješimo pitanje zavjesa na prozorima, koje se nalaze na zidu naslonjenom na zid predviđen za TV.


Želimo da prostor bude uređen elegantno i moderno, ali ne sterilno i "dosadno".

Unaprijed hvala!


S poštovanjem,


Dženita


..................................................................................


Draga gospođo Dženita,

zahvaljujem Vam na ukazanom povjerenju. Po vašem upitu vidim da je dosta toga u stanu urađeno i da vam sada treba savjet za finalno uređenje koje  od nekog prostora čini lično vaš dom. U ovoj fazi uređenja trebate imati na umu da će vaše lične stvari (fotografije, ukrasi, detalji) na najbolji način unijeti dozu individualnosti i originalnosti u prostor.  


Diskretni uzorci za zid iz TV-a

Konkretno, zid iza TV komode i policu o kojoj ste pisali, trebate tretirati na način da uzmete u obzir krajnji cjelokupan izgled tog zida sa policama i svim stvarima na njima – knjige, časopisi, dekoracija i sl. Ovi detalji će sami od sebe 'ušareniti' zid, te Vam stoga ne bih preporučila neke tapete sa jako izraženim dezenom ili u jakoj boji. To je ipak zid u koji ćete najviše 'gledati', pa bi ga trebalo dekorisati umjereno i u harmoniji sa ostatkom prostora.

Tapete sa diskretnim uzorcima – vertikalne linije, floralni ili geometrijski svedeni motivi - u kombinaciji svijetlo sive, bijele, boje bijelog zlata, sedefaste, uklopit će se sa namještajem u boji slonove kosti i sa ljubičastim detaljima.


Ukoliko više volite jednobojnu dekoraciju, možete dio zida iza polica obojiti u jako ljubičastu, a ostatak ostaviti u bijeloj boji. S obzirom da je prostor dobro osvjetljen, ljubičasta na jednom dijelu zida ne bi mnogo utjecala na osvjetljenost, iako spada u tamnije boje.  


Ukrasne naljepnice i stikeri

Osim klasičnih načina dekorisanja zidova, možete se poigrati i sa  interesntnim naljepnicama i stikerima za zid. Ako, pak, odlučite zadržati bijeli zid, prostor koji ostaje prazan između komode i polica, možete popuniti zanimljivim ramovima, slikama ili ogledalima. Ramovi, osim za slike, mogu poslužiti i kao šarmantno rješenje za odlaganje ključeva i slično.  


Izaberite zavjese sa resama

Što se tiče zavjesa, predlažem vam da se pridržavate principa da zavjesa bude postavljena u širini prozora, sa karnišom na plafonu ili iznad prozora, zavisno od toga da li je visina prostora veća ili manja.

Klasična končana zavjesa sa resama ili moderna paketo zavjesa u bijeloj boji, djelovat će nenapadno i zadržati dobru osvjetljenost prostora.  

Gorana Pašalić, d.i.a
Stručna saradnica Enterijer.ba


Izvor fotografija

www.housetohome.com
www.pinterest.com
www.namestajrs.com
www.textum-dekor.hr
www.tapatenshop.de


I vi možete dobiti BESPLATAN stručni savjet!

Pošaljite upit na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. koristeći upute objavljeneovdje. Nepotpuni zahtjevi neće biti odgovoreni.

Uzimajući u obzir veliki broj zahtjeva, odgovor ćete dobiti u roku od mjesec dana.

Sve odgovore objavljujemo u rubrici 'Pitajte, odgovaramo'.
Bela Vida Studio

Bela Vida Studio za projektovanje i izvođenje radova nudi efikasan, siguran i ekonomičan pristup uređenju domova i profesionalnih enterijera, uz poštovanje funkcionalnosti u uređenju i želja svakog klijenta.

Bela Vida Studio okuplja tim iskusnih, profesionalnih arhitekata i dizajnera koji posvećenim radom i zaganjem postižu vrhunske rezultate u arhitektonskim ostvarenjima na našem tržištu.

Uradi sam Dekorativni jastuci koje možete sami napraviti
Ukoliko pridajete pažnju svakom detalju u kući, znači da cijenite sve što imate. Stoga pogledajte naše kreativne primjere kako možete personalizirati jastuke. Osjećat ćete se divno svaki put kad ih pogledate.
Saznaj više
Urbana flora Epifiti: Čaroban mini vrt u vašem domu
Epifiti, ili kako ih često nazivaju „zračne biljke“, ne puštaju svoje korijenje u tlu. Žive pričvršćene za drugu biljku ali nisu paraziti. Rastu potpuno samostalno koristeći biljku domaćina samo za fizičku potporu.
Saznaj više
Eko dom Kuća kao iz Andersenovih bajki
Smještena duboko u živopisnoj šumi u Sjevernoj Karolini (SAD), ova trospratnica izgleda kao mini dvorac iz bajki koje su ispričali Hans Christian Andersen ili Braća Grim.
Pogledaj ideje
Život u malom 10 fantastičnih ideja za krevete koji štede prostor
Svi znamo da su mali prostori veliki izazov za uređenje. Stoga smo u nastavku pripremili 10 ideja koje će vas oduševiti.
Saznaj više
Savjeti Kako da jeftino uredite stan u industrijskom stilu
Industrijski stil je moderan i ekonomičan - a to su dvije glavne prednosti za sve one koji uređuju ili adaptiraju dom. Evo kako da taj stil primijenite u enterijeru!
Saznaj više
Eko dom Impresivna kuća na i oko drveta
Većina nas sanjala je o savršenoj kućici na drvetu, ali ovakvu u dvorištu nikada nismo zamišljali.
Saznaj više
Uradi sam Jednostavni osvježivač prostora
Kupovni osvježivači prostora mogu donijeti, osim mirisa, razne toksine i neželjene hemikalije u vaš dom. Zato postoje alternativna rješenja iz domaće radinosti. Sa samo dvije namirnice možete napraviti savršen osvježivač zraka za svoj dom.
Saznaj više
Uradi sam 15 fantastičnih ideja za dekoraciju od grana
Mnoštvo je stvari koje možete napraviti od suhih grana drveta i tako ukrasiti enterijer, ali i eksterijer.
Saznaj više
Stilovi Pretvorite dom u egzotičnu marokansku oazu
Želite li egzotični, a ipak elegantni izgled vašeg doma, razmislite o profinjenim elementima prisutnim u dekoru marokanskog stila.
Saznaj više