Baner
Baner
Baner
Savjeti Pitajte, odgovaramo Jelena Kačar Žarić, dia Način postavljanja pločica u kupatilu

Kombinujte boje pločica u kupatilu za osvježavajući izgled...

 

........................................Molim vas za savet u vezi rasporeda pločica u kupatilu. Dimenzije kupatila su 220*230, na kraćim zidovima sa jedne strane su vrata, rastojanja 50 cm od desne ivice, a nasuprot njih je prozor dimenzija 60*80.

Sa desne strane je lavabo udaljen 90 cm od bližeg desnog ugla, wc šolja je uz zid na kome je prozor, 35 cm od desnog ugla. U levom daljem uglu je planirana tuš kabina 90*90, a u bližem levom uglu je predviđen prostor za veš mašinu. Podne pločice su zelene boje, a zidne - zelene 7m2 i bele 14 m2.

Moje pitanje je na koji način da postavim pločice i da li je dobro da vertikalno kombinujem ove dve boje?

Unapred hvala, Perunika

........................................

Prema navedenim podacima pretpostavila sam da planirate potpuno oblaganje zidova pločicama. Izbor boja je odličan za uređenje kupatila,i nadam se da će Vam se svidjeti moj prijedlog za polaganje pločica.

Jednobojne podne pločice možete postaviti pod uglom od 45, i takav raspored naglasiti fugama u bijeloj boji. Bijele zidne pločice postavite klasično,sa dva horizontalna pojasa zelenih pločica, koji će povezati boju poda sa bojom zida. Bijele pločice možete naglasiti fugama u zelenoj boji.

Zid koji se nalazi nasuprot ulaza u kupatilo obložite pločicama zelene boje, sa dva horizontalna pojasa u bijeloj boji. Ovakvim rasporedom iskoristićete kupljene količine pločica i postići uravnotežen i svjež ambijent.

Kod uređenja kupatila također obratite pažnju na izbor ogledala i osvjetljenja. Veliko ogledalo dodatno će obogatiti prostor, kao i dobro postavljena rasvjetna tijela.

Srdačan pozdrav,

Jelena Kačar Žarić, d.i.a.
Stručna saradnica Enterijer.ba
E: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript


I vi možete dobiti BESPLATAN stručni savjet!

Pošaljite upit na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript koristeći upute objavljene ovdje. Nepotpuni zahtjevi neće biti odgovoreni.

Uzimajući u obzir veliki broj zahtjeva, odgovor ćete dobiti u roku od mjesec dana.

Sve odgovore objavljujemo u rubrici 'Pitajte, odgovaramo'.

 

Kako do besplatnog savjeta stručnjaka?

Pošaljite upit na savjeti@enterijer.ba koristeći upute objavljene OVDJE.

Uzimajući u obzir veliki broj zahtjeva, vaš zahtjev će biti odgovoren mjesec dana od prijema. Nepotpuni zahtjevi neće biti odgovoreni.

Odgovore stručnih saradnika objavljujemo u rubrici 'Pitajte, odgovaramo'.

Jelena Kačar Žarić, dia

(Banja Luka) Diplomirala na Arhitektonsko-građevinskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, u junu 2009.godine. Autorica nekoliko arhitektonskih projekata.  Član Enterijer.ba tima od januara, 2009. godine