Čitateljka Marija uredila je svoj stan trudeći se da poštuje osnovne postulate o kombinaciji boja i oblika. Međutim, stanu nedostaje topline i glamura. Evo šta smo joj mi savjetovali.

....................................................................................................................................

Pomozite, šta nedostaje ovom stanu za malo glamura i topline? Evo slike spavaće i dnevne sobe kako je uređena, međutim, nešto tu nedostaje...???

Srdačan pozdrav,

Marija

..........................................

Poštovana Marija,

Prije svega želimo Vam čestitati na odabiru boja i njihovoj gotovo savršenoj kombinaciji. Bež-bijela dnevna soba sa detaljima u tamnoj tirkiznoj boji čini se odličnim rješenjem za manji prostor. Čak ste uspjeli spariti i parket sa detaljem na ormaru. Međutim, nekada nije dovoljno samo pronaći savršene nijanse i spariti ih. Nekada je potrebno dodati detalje koji odudaraju od sigurne šeme boja. Takvi detalji naglašavaju prostor i daju mu notu osobenosti.

 

Dnevna soba 

U dnevnoj sobi, naprimjer, nedostaju vam lampe koje bi dale taj glamur i toplinu kojima težite. Lučna ili podna lampa u lijevom uglu bila bi odlično rješenje. Odaberite onu sa bijelim abažurom i srebrnim detaljima. Naš prijedlog je manja varijanta ovakve lampe.

Ukoliko ne želite lampe ili već imate u planu kupovinu nekog većeg lustera, fokusirajte se na zid iza sofe. Budući da vam je zid već dovoljno opterećen tapetom sa detaljima, da biste ga barem malo ublažili stavite veliko ogledalo sa srebrnim okvirom poput ovog iz Jyska. Ili tri ovalna ogledala različite veličine. Možete staviti i prazne ornamentne bijele okvire, također različitih veličina.

 

Na sofu možete staviti i dva tamno-smeđa jastuka, a prozore ukrasite bijelim rimskim zavjesama. Klima uređaj biste mogli skloniti bijelom rešetkom napravljenom od letvica. Ta bijela rešetka bi trebala biti širine ugla. U tom slučaj okviri ili ogledalo bi bili suvišni.

Za detalje kojima biste mogli upotpuniti dnevni boravak odaberite svijećnjake poput ovih.

 

Spavaća soba

U spavaćoj sobi nedostaje treća boja. Boja koja će se isticati na ovoj neutralnoj paleti. Preporučujemo crni detalj na zidu ili crnu elegantnu stolnu lampu poput crne varijante KOPPAR lampe.

Prekrivač za krevet može biti u bojama u kojima je spavaća soba sa geometrijskim ili cvijetnim uzorkom u crnoj boji. Šta vam se više sviđa. Ukoliko Vam je crna prehrabra, stavite tamno-smeđu. To je sigurna kombinacija.

Na zid iznad kreveta možete staviti i uokvirene crno-bijele fotografije.

Nadamo se da smo Vam dali dovoljno ideja koje će Vam dati inspiraciju kako da završite uređenje Vašeg stana. Nakon što ga u potpunosti opremite, pošaljite nam fotografije da ih podijelimo sa ostalim čitaocima.

Srdačan pozdrav i sretno!

Stručni tim
Enterijer.ba magazin

 

Izvor fotografija

Foto 1

Foto 2

Foto 3

Foto 4