Naša čitateljka ima problem sa novom garniturom čija boja ne odgovara ostatku dnevnog boravka. Obratila nam se za savjet kako je uskladiti sa ostalim elementima. Evo šta smo preporučili.

.................................................................................................................................

Poštovani,

Nedavno sam kupila garnituru, ali problem je u tome što mi je dostavljena pogrešna boja. Boja garniture je neobična, nešto kao ledeno siva sa detaljem u smeđoj boji. U velikoj sam dilemi kako sve ukomponovati.

Moram naglasiti da imam trpezariju u boji trule višnje.

Zamolila bih za savjet - koju boju prekrivača i jastuka odabrati.

Hvala puno!

.................................................................................................................................

Poštovana,

Zahvaljujemo na Vašem upitu i ujedno Vam preporučujemo da kupite tri jastuka - dva u boji trule višnje i jedan u boji zida, te ih stavite u ćošak garniture, suprotno od prozora. Na prozore dodajte paravane u boji trule višnje. Po mogućnosti tkanina na paravanima i jastucima da bude ista.

Umjesto boje trule višnje možete odabrati i smeđu.

Ukoliko želite staviti prekrivač, onda kupite u smeđoj boji bez ikakvih šara i prekrijte cijelu garnituru. Stavite jedan jastuk u boji zida, jedan narandžasti i jedan u boji trule višnje. Dodajte paravane u narandžastoj boji.

U budućnosti preporučujemo da promijenite boju zidova u bijelu.

Nadamo se da smo vam barem malo pomogli u izboru.

Srdačan pozdrav,

Stručni tim
Enterijer.ba magazin