Mali detalji puno znače. Savjeti u nastavku dat će luksuz vašem prostoru bez da morate isprazniti vaš novčanik.

Primijenite jedan ili više savjeta i vaša kuhinja će zablistati. Nekada je dovoljno staviti novi detalj u kuhinju poput rasvjete, umjetnine ili zavjesa. A možete i ofarbati vrata na elementima ili ih u potpunosti zamijeniti.

 

Zamijenite ručke

Ručke mogu u potpunosti promijeniti izgled vašem namještaju. To važi i za kuhinju. Zamijenite ručke na ladicama i drugim elementima što će dati potpuno novi izgled vašem prostoru.

 

Ofarbajte je u svjetliju boju

Svijetla boja na zidovima i elementima začas osvježi prostor i učini ga većim, odnosno skupljim. Svijetle boje reflektuju svjetlost i skrivaju ogrebotine na vašim starim elementima.

 

Zamijenite vrata od elemenata

 

Zamjena starih, dotrajalih vrata novim, ili brušenje i obnova starih, dat će vašoj kuhinji elegantan novi izgled. Stavite staklo ili medijapan u visokom sjaju, a negdje možete ostaviti i otvorene police kako biste pokazali neke od vaših naljepših komada posuđa.

 

Promijenite rasvjetu

Lusteri su odličan način ne samo da osvijetlite kuhinju, već i da promijenite atmosferu u kući. Standardna svjetla koja se nalaze u većini kuća su uniformisana. Promijenite ih i dajte prostoriji koju najviše koristite u kući malo ličnog dodira.

 

Stavite umjetnine

Umjetnine su odličan način da unaprijedite vašu prostoriju. Isto važi i za kuhinju. Nemojte se bojati velikog i snažnog. To će dati iluziju većeg prostora.

 

Dekorišite prozore

Stavite zavjese na prozore i tako začas osvježite vašu kuhinju.

 

Zamijenite stare zdjele ili dekorativne elemente

Staru zdjelu za voće zamijenite novom, modernijom i elegantnijom.

 

Sakrijte male kućanske aparate

Trik koji ne košta ništa. Mali kućanski aparati stvaraju nered. Sklonite blendere, tostere i aparate za kafu. Lako ih je izvaditi kada ih želite koristiti.

 

Izvor fotografija

Naslovnica

Foto 1

Foto 2

Foto 3

Foto 4

Foto 5

Foto 6

Foto 7

Foto 8