Spavaća soba je mjesto za odmor, čitanje, relaksaciju i okrepljujući san. Osim kreveta i rasvjete, ništa drugo ne mora biti u spavaćoj sobi ako njena kvadratura to ne dopušta.

I pored nedostatka prostora za plakar, toaletni stol ili preveliki LCD, soba s udobnim krevetom i lampom ispunit će svoju svrhu.

Donosimo vam pet zgodnih savjeta koji će vam pomoći da unaprjedite svoju mini-spavaonicu.

 

Ubacite zanimljiv uzorak

Držite se jednostavnih linija i boja i dodajte samo jedan zanimljiv i živopisan uzorak. To može biti uzglavlje kreveta presvučeno šarenom cvijetnom tkaninom, tapeta zanimljivog uzorka, raznobojni tepih ili deka.

 

Police za knjige

Ako ste ljubitelj pisane riječi i imate mnogo knjiga koje negdje treba smjestiti, možete to učiniti na način da policu s knjigama postavite iza kreveta kao njegovo uzglavlje. Polica će oživjeti prostor, a vi nećete morati da gledate u nju dok tonete u san.

 

Ne plašite se tamnih boja

I u malom prostoru tamne boje djeluju lijepo posebno ako su prozori veliki i dnevna svjetlost pruža kontrast tamnim zidovima.

Obojena tamno sivom bojom spavaća soba će postati svijet za sebe. Uz tamne zidove kombinujte bijelu posteljinu kako biste istakli krevet koji je najbitniji komad namještaja u sobi.

 

Nabavite veliki krevet

Zaboravite sve ostalo i investirajte u što veći i što udobniji krevet koji će ispuniti sobu i privući svu pažnju. Ušuškajte se i uživajte u prostranosti kreveta pa nećete ni primjetiti malu kvadraturu sobe.

 

Rasvjeta je važna

Postavite rasvjetu na više mjesta. Na strop po mogućnosti postavite rasvjetno tijelo sa više sijalica. Pod takvom svjetlošću izgledat ćete mnogo bolje. 

Ne zaboravite montirati i poneku lampu na zidove i onu neizbježnu, fokusnu, za čitanje.