Kalendarski jesen je stigla. Iako još uvijek uživamo u ugodnim temperaturama ipak je vrijeme da otvorimo svoja vrata za jedno od najljepših godišnjih doba čije boje ostavljaju bez daha.

Kako biste uskladili dekor svog doma s godišnjim dobom koje nam se polako uvlači pod kožu pribjegnite nekim jednostavnim promjenama bez trošenja novca.


Topla i primamljiva postelja

Vrijeme je da tanke ljetne prekrivače operete i spakujete. Noćne temperature već čine vaše noge hladnim, sve dok ne utonete u san.

Okrenite madrac, operite ili prozračite jastuke, izvucite debele, tople prekrivače i uživajte u toplini svoje postelje.

 

 

 

 

 

  




Prikladno ukrasite zid

Ukoliko volite mijenjati slike kojima dekorištete zidove u kući, sada je pravo vrijeme da slike, fotografije i printove s morskim detaljima zamijenite onim jesenjim.

 

 

 

 

 

 

 

 

Svijeće su uvijek pun pogodak

Sjaj i iskra plamena svijeća, mirisna pita od jabuka i topao čaj, prosto pozivaju na ugodno druženje kod kuće.

Obične svijeće koje imate uz dodatak suhog lišća, šišarika, kestenja, pa čak i zrna kukuruza, pretvorite u prave jesenje plamičke.

 

 

 

 

 


 

Jesen u dnevnoj sobi

Ako ste vični šivanju, napravite nove jastučiće s uzorcima suhog lišća. Prebacite nekoliko toplih, mekanih dekica preko naslona kauča i fotelja.

 

 

 



 

Pripremite vaš kamin

Ako ste od onih sretnika koji imaju kamin, dobro ga očistite i usjajite. Prostor oko kamina dekorišite drvima, bundevama i velikim bijelim svijećama.

 

 

 

 

 





 

Pripremite predsoblje

Ne zaboravite da je ovo period kiše i blatnjavih cipela.

Obavezno nabavite dobar i praktičan stalak za kišobrane, te podložak od gume ili plastike za odlaganje mokrih i blatnjavih cipela i čizama.

 

 

 

 

 

 


 

Dekorišite u duhu jeseni

“Obucite” trpezarijski stol u novi stolnjak s toplim zemljanim tonovima. Umjesto vazne sa svježim cvijećem postavite dekoraciju napravljenu uz pomoć suhe grane koju ste donijeli iz bašte.

Mnogo je načina na koje možete “unijeti prirodu u kuću”. Odaberite onaj koji se vama najviše dopada.