Ernesto Eduardo Dobarganes, kubanski fotograf sa američkom adresom, deveti je član međunarodnog stručnog žirija koji je ocijenio finaliste ovogodišnjeg takmičenja za titulu naljepše uređenog ugostiteljskog objekta - Grimiznu kuglu.

.............................................................................

 

Enterijer.ba po prvi put organizuje takmičenje za Grimiznu kuglu u cijelom regionu u kojem su učestvovala 22 ugostiteljska objekta iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Prethodna četiri takmičenja bila su organizovana na nivou Bosne i Hercegovine.

O najboljih deset odlučili su posjetioci Enterijer.ba glasanjem putem društvene mreže Facebook. Na redu je drugi, posljednji krug takmičenja u kojem završnu ocjenu daje stručni žiri.

Rezultati glasanja svakog člana međunarodnog stručnog žirija bit će objavljeni na Enterijer.ba.

Evo kako je glasao Ernesto Eduardo Dobarganes:

  1. Konoba Ćatovića Mlini, Morinj
  2. Zlatna Ribica, Sarajevo
  3. Per Sempre, Podgorica
  4. Café Bar Hennessy, Zenica
  5. Intermezzo, Sarajevo
  6. Restoran Comunale, Beograd
  7. Lobby & Cigar Lounge Falkensteiner Hotela, Beograd
  8. Imanje Knjaz, Podgorica
  9. Konoba Atrium, Kotor
  10. Restoran More, Dubrovnik

 

Sve finaliste i trenutni poredak možete pogledati ovdje.

Ernesto, pred Vama je bio jako težak zadatak. Odabrali ste Ćatovića Mline za prvog na vašoj listi.

- Upravo. Bilo je jako teško dati manje od šest bodova bilo kojem od finalista. Nekoliko puta sam mijenjao poredak, s tim da je prvi na listi uvijek bio konstantan. Za mene je najbolje uređen ugostiteljski objekat Konoba Ćatovića Mlini.

........................................

Ernesto Eduardo Dobarganes (Miami, SAD) – porijeklom sa Kube, danas je direktor marketinga u Denise Rubin Group na Floridi. Više od pet godina bavi se fotografijom i osvaja nagrade na mnogim takmičenjima.