Austrija je jedno od najpopularnijih odredišta za skijanje i za zimski odmor općenito, a sada je bogatija za još jedan luksuzni smještaj koji izgleda kao mjesto iz bajke.

Ove predivne drvene kućice smještene u blizini Kitzbühela najnovije djelo su milanskog arhtektonskog studija Petera Pichlera, a izgledaju kao stvorene za idiličan zimski odmor.

Kompleks je nazvan Tree Suites i nalazit će se u sklopu luksuznog hotela s čak 7 zvjezdica koje garantuju samo najbolje i za najizbirljivije goste. Inače, prvi hotel na svijetu s tom kategorijom je Burj Al Arab u Dubaiju, koji je otvoren 1998. i u kojem svaka soba ima svog batlera.

Prilikom rada na projektu, jedan od glavnih ciljeva ovog kreativnog arhitektonskog tima bio je stvoriti mjesto koje će spajati čovjeka i prirodu.

Kućice su osmišljene tako da gostima pruže nezaboravno iskustvo boravka u prirodi, a bit će dostupne u veličinama od 60 do 80 kvadrata. S obzirom da su smještene visoko među krošnjama, gosti do njih dolaze staklenim liftom. Unutra se nalazi spavaća soba i kupatilo, a apartmani veće kvadrature opremljeni su i dnevnim boravkom te saunom. Spavaće sobe imaju veliki stakleni zid koji se otvara prema balkonu, s kojeg se pruža nevjerojatan pogled na Alpe i šumu koja okružuje apartman.