Le Bijou, lanac luksuznih švicarskih hotela, ponudio je svojim gostima karantinske apartmane koji uključuju i zdravstvene usluge u sobi, poput testiranja na koronavirus. Cijena boravka u jednom od ovih apartmana kreće se od 800 do 2.000 dolara za jednu noć.

Gosti dubokog džepa koji se odluče počastiti luksuznim karantinom imat će i stalnu dostavu hrane u apartmanima, privatnog kuhara, kao i privatnu teretanu, spa-tretmane u sobi i ured, piše CNBC.

 

Neki od dosadašnjih gostiju apartmana Le Bijou bili su bivši američki dioničar Jordan Belfort, poznat kao originalni vuk s Wall Streeta, kao i suosnivač Applea Steve Wozniak.

 

Uz test na Covid-19, koji košta 500 dolara, gosti luksuznog apartmana mogu platiti i druge zdravstvene usluge za liječenje od koronavirusa. Neke od njih su posjete medicinske sestre dva puta dnevno za 1.800 dolara ili prisustvo dežurne medicinske sestre za 4.800 dolara dnevno.

 

Gostima su prilagođene i digitalne usluge tako da svi u karantinskom apartmanu imaju virtualnog batlera nazvanog James. Kako bi se izbjegao bilo kakav socijalni kontakt sa uposlenicima hotela, svaka soba posluje bez ikakvog osoblja, čak i prilikom prijave boravka. Gosti imaju i privatnu aplikaciju te upravljač za vrata 24 sata kako bi mogli naručiti hranu, kuhare, namirnice, masažu, taksi i slično.

 

Le Bijou je uveo karantinsku uslugu nakon što je njegov izvršni direktor Alexander Hubner uočio manje standardnih bukiranja na dvije, tri noći, a sve više rezervacija na 14 dana i više. Na pitanje zašto su gosti produžili boravak, mnogi su rekli da su posebno rezervisali apartman za karantinu.

 

Švicarski hotel nudi i besplatan boravak za zdravstvene radnike koji rade prekovremeno zbog pandemije koronavirusa, kao i za ljude koji su u teškoj situaciji.