Da li ste ikada maštali o tome da živite u stanu, koji je moguće oblikovati po potrebi? Dizajneri ovog projekta učinit će da kuhinja nestane!

...........................................................................................................................

Dizajn oduvijek teži funkcionalnosti, a stan o kojem govorimo u nastavku, ilustrira tu tvrdnju.

Ovo fleksibilno stambeno rješenje, u kojem može živjeti četvero ljudi, sa svojih 60 kvadrata, može da ispoštuje životne navike koje zahtijevaju 110 kvarata. Dizajn stana počiva na tri osnovna elementa – platformi, podesivim zidovima i ugradbenom namještaju. Funkcije prostora su podijeljene na module, kako bi oformili kuhinju, dva kupatila, spavaće sobe, ostavu i najvažnije prazan prostor, koji se transformiše u navedene prostorije.

Život je suviše brz i ne ostavlja dovoljno vremena za stare navike. Prednost ovog sistema su činjenice da je jeftin i mobilan, što ga čini idealnim za sve one koji se često sele zbog karijere, ili iz nekih drugih razloga.

Trpezariju je moguće prilagoditi potrebama, transformišući je u drugi prostor. Možete je smanjiti, ili u potpunosti zatvoriti. Kada vam više nije potrebna, kuhinja će nestati! Spavaće sobe, jednako fleksibilne, mogu se smjestiti u 14 kvadrata, a njihova tajna su ugradbeni kreveti. Ako preferirate multifunkcionalnost i jednostavnost, rješenje za vas su tri osnovna elementa – platforma, podesivi zidovi i urgadbeni namještaj.

Izvor