Stolica univerzalnog dizajna za najmlađe generacije, dobitnik je srebrne medalje za dizajn IDEA 2011. Dizajnirana je sa mnogo ukusa i sa poznavanjem potreba vašeg djeteta, te je kao takva dio dizajnerskog ostvarenja „Pametni dizajn“.

.................................................................................





 

Stolica koja razmišlja kao roditelj

Dizajn ponekad ima tendenciju da bude krut i nefleksibilan, ali estetski savršen. Sa OXO stolicom stvar je drugačija. U stolici su objedinjene sve potrebe djeteta, a dizajn je veoma jednostavan i dopadljiv.

Mnoge uobičajene stolice za djecu su dizajnirane za određene starosne grupe. OXO stolica univerzalnog dizajna je zamišljena kao stolica produžene upotrebe za djecu od 6 mjeseci do 5 godina. Ona svojom prilagodljivom strukturom može da prati sve djetetove razvojne faze i da raste sa njim.





Praktičnost

Sjedište se podešava po visini i dubini, a moguće je podešavanje i za noge, po visini. Dubina podesive ladice se prilagođava kako beba raste i ona može biti uklonjena tako da se dijete može povući uz sam rub stola. Sjedište, leđa i jastuci su konture za udobnost i promovišu „sjedi uspravno“ položaj. Materijali unutar stolice se veoma lako održavaju i olakšavaju čišćenje.


 

Elegancija i sigurnost drveta

Njena elegantna drvena konstrukcija se lako uklapa u enterijer i može da pristaje svakoj trpezariji. Moderna estetika u kombinaciji sa komforom, lakoćom i bezbjednošću koju pruža, je razlog za dobijanje srebrne medalje za industrijski dizajn, od strane programa International Design Excellence Awards (IDEA) za 2011.godinu. Neutralne boje i čiste linije čine da se ovaj proizvod prodaje vrtoglavom brzinom otkako je pušten u prodaju polovinom ove  godine.


Izvor fotografija:

www.yankodesign.com