Navikli smo na klasične radijatore, koji imaju samo jednu funkciju. Međutim, dizajnirani radijatori iz Sciroccove linije u sebi nose kombinaciju materijala, funkcije, tehnologije, forme i odličnog dizajna.

..................................................................................







 

Od radijatora do detalja

Dizajneri Franca Lucarelli i Bruna Rapisardi su osmislili radijatore koji ne služe samo za grijanje, već predstavljaju istinske komade namještaja – dekorativne elemente.

Radijatori su pogodni za sve prostorije, od kupatila, preko hodnika, do dnevnih i spavaćih soba. Čiste, jednostavne linije, moderni kvadratni, pravougaoni sa mrežom od tartana, u različitim bojama, oni su inovativni i liče više na ogledalo ili sliku, nego na radijator.

Materijali od kojih su izrađeni su različiti, te je moguće odabrati onaj koji ličnom prostoru najviše odgovara. Tu su radijatori od stakla, brušenog čelika, dekorativnih cigli ili aluminija.







Počasno mjesto u enterijeru

Naviknuti na konvencionalne radijatore, ova igra materijala i ideja, kombinacija praktičnosti i atraktivnosti čini da jedan ovakav komad mora biti na vidnom mjestu u stanu - ne želite da ga krijete.

Stvaranje različitih geometrijskih oblika i balansiranje između praktičnosti i stila rezultiralo je pojavom različitih dizajnerskih zamisli, ali svaki je osmišljen sa istom idejom – da prostoru pruži dodir stila i elegancije.