Dornbracht danas prednjači u neprikosnovenom dizajnu i funkcionalnosti kada je u pitanju izrada slavina i baterija za kuhinju i kupatilo. Predstavljamo nekoliko dizajnerskih linija slavina u kombinaciji sa sudoperima u programu poznatijem pod nazivom „Vodeni setovi“.

..................................................................................





 

Savršen dizajn i funkcionalnost

Oblast u kuhinji koja je u direktnom dodiru sa vodom, sa Dornbrachtom predstavlja novi način funkcionisanja. Formalniji i „strožiji“ dizajn se zasniva na racionalnoj konfiguraciji radnih prostora, kao u profesionalnim kuhinjama.

Predstavljen je dizajn koji omogućava sklapanje elemenata slavine (vodenog seta) i sudopera (vodene jedinice), posebno odabranih i konfigurisanih tako da odgovaraju različitim zonama vode: priprema, kuhanje, čišćenje, piće.





Nova generacija proizvoda

Najkompaktnija verzija podrazumijeva da se u kuhinji ne dozvoljava odvajanje ovih procesa rada, zbog uštede prostora. Ove slavine su potpuno nova generacija, što se podrazumijeva i za kuhinje u kojima se one ugrađuju. Vodeni setovi su posebno dizajnirani u kombinacijama sa jednostrukim ili dvostrukim sudoperima, od nehrđajućeg čelika.

Oni zajedno čine homogenu cjelinu, koja odgovara potrebama specifičnih zahtjeva i koji zajedno čine ovaj prostor u kuhinji – više od sudopere.

Izvor: Dornbracht