Enterijer.ba nastavlja sa pružanjem besplatnih stručnih savjeta i to u saradnji sa arhitekticom Merimom Delić iz Studija Dimenzija u Sarajevu.

studiodimenzija

Enterijeri i različiti projekti sa njenim potpisom krase mnoga arhitektonska zdanja, a svoje znanje i iskustvo odlučila je podijeliti i sa posjetiocima Enterijer.ba, te im pomoći da na najbolji način iskoriste i opreme prostor kojim raspolažu.

Diplomirala 2010. godine

- Arhitekturom se bavim od malena. Moj stariji rođak, inače arhitekta, uvijek mi je dopuštao da crtam po njegovim papirima i tablama. - kaže Merima koja je završila Srednju građevinsko geodetsku školu i već tad znala da želi biti arhitekta. 

studiodimenzija1

Na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu upoznala je Asju i Lejlu, koje su inače završile Bošnjačku gimnaziju. Kroz zajedničke projekte na fakultetu uvidjele su da su dobar tim.

- Lejla ima odlično oko za detalje, a Asja super vodi logistiku i odlična je u pronalaženju posla. Ja sam pokretač i dobro mi ide tehnički dio struke. Uvijek sam uz redovni posao imala nekoliko manjih projekata kojim sam se bavila sa strane. Asja je, vođena time kako dobro sarađujemo, registrovala Studio Dimenzija na sebe, da imamo biro ukoliko zajedno odlučimo raditi. Malo su nas životne okolnosti odvele na druge strane, dobile smo druge prioritete, ali ta je ideja uvijek bila tu. - objašnjava Merima koja se konkretno bavi arhitekturom od 2010. godine kada je i diplomirala. 

Prvi veći projekti

Međutim, tek od 2017. godine Studio Dimenzija počinje dobijati svoje prve veće projekte, a od 2022. godine Merima Delić je odlučila da mu se u potpunosti posveti.

studiodimenzija2

- Ja volim arhitekturu u cjelosti, skoro svaki aspekt, ali je zaštita kulturno-historijskog naslijeđa moj nedosanjani san. Stari objekti, priča koju pričaju i koju imaju ... Uvijek bih radije radila na rekonstrukciji i revitalizaciji takvog jednog objekta nego projektovala novi. Diplomski sam radila baš na toj katedri. - kaže Merima.

studiodimenzija3

Studio Dimenzija od 2018. bilježi značajnije projekte, većinom enterijere, ali i vikendice, šadrvane, balkone ... Rade na principu da klijentima nude izradu idejnih rješenja, vizualizacija, idejnih projekata, glavnih projekata i u konačnici nadzor nad radovima.

studiodimenzija4

- Neko uzme samo dio paketa, a neko cijeli paket. Trudimo se da ta naša usluga bude maksimalno prilagodljiva klijentima, jer nemaju svi iste potrebe. Trenutno imamo aktivna tri projekta. Sve su enterijeri. Dva su u fazi projektovanja, a jedan se izvodi. - objasnila je Merima.

Svi oni koji žele dobiti besplatan stručni savjet putem e-maila, mogu poslati upit na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., koristeći ove smjernice, a u nastavku pogledajte projekt vikendice sa potpisom Merime Delić.

studiodimenzija5

studiodimenzija6

studiodimenzija7

studiodimenzija8