Za samo tri mjeseca dizajneri enterijera Colin McAllister i Justin Ryan u potpunosti su preuredili staru drvenu kolibu u kanadskoj provinciji Ontario. Pogledajte kako je ovaj ambiciozni tim napravio savršeno organizovan prostor ispunjen bogatim tonovima drveta i sivim detaljima. 

 

 

Kuhinja

Prvobitnoj kuhinji nedostajalo je boje, a uređaji su očajnički trebali promjenu. Nova kuhinja je u potpunosti ručno napravljena. Elementi su obojeni u tamnu sivo-plavu nijansu kako bi se postigao dramatičan izgled. 

 

Dnevna soba

Uklonjen je itison kojim je bio prekriven cijeli pod i postavljen je drveni pod. Dnevna soba opremljena je velikom sofom i kožnim tabureom, te naglašena velikim sivim tepihom. 

 

Trpezarija

Zabačena mala trpezarija preuređena je u potpunosti. Postavljen je veliki drveni stol okružen modernim crnim Windsor stolicama, dok iznad ponosno lebdi luster od lažnih rogova dajući ugodnu atmosferu prostoru.

 

 

Glavna spavaća soba

Nastala je tako što su spojili dvije manje sobe. Svijetlim bojama htjeli su napraviti opušenu atmosferu i potkrovlje učiniti vizuelno prostranijim. 

 

 

Kupatilo

Staro kupatilo bilo je upravo to. Staro. Zato su ga učinili modernim. Drveni TV stolić koji su dobili zajedno sa kolibom, preuredili su u umivaonik. 

 

Soba za goste

Crveni detalji i puno ogledala ovu nekada malu prostoriju učinili su vizuelno većom i ugodnijom. 

 

Prostor u podrumu

Otvorili su prostor i učinili ga živopisnijim. Napravili su veliku spavaću sobu za dvoje i udobnu sobu za porodicu.  

 

Kupatilo u podrumu

Iako je bilo funkcionalno, nedostajalo mu je stila. Zato su postavili veliki betonski umivaonik i ostatak preuredili u skladu sa njim. 

 

 

Zimska bašta 

Slike govore dovoljno za sebe.