Prva predpromocija Bela Vida galerije bit će održana 21. decembra u Importanne Centru u Sarajevu, sa početkom u 18.00 sati.  Pod nazivom 'Noći od cimeta,  jer život je lijep', cijeli prostor bit će okupan krem, smeđim i narandžastim tonovima.

..................................................................................






Postavka će biti izložena u holu Importanne Centra do 23. decembra .

Ova tri dana mirisat će na čaj od cimeta i narandže, a moći će se probati ukusna hrana, vidjeti izložba namještaja, dobiti poklon, kao i donorske kartice.  Naime, u saradnji sa Udruženjem Dobro, za sve one koji imaju namještaj koji im više ne koristi, bit će organizovana akcija darivanja onima koje život nije štedio. I to je još jedan razlog koji navodi na misao da život može biti lijep, a uz svesrdnu pomoć nekome – još ljepši.

Otvorenje Bela Vida galerije planirano je za 9. februar 2012. godine. Galerija će biti smještena na prizemlju Importanne Centra. Ulaskom u ovaj prostor, koji će se tematski iz mjeseca u mjesec mjenjati i biti potpuno drugačiji, moći će se vidjeti svi sastavni dijelovi jednog stana. Od kuhinje, kupatila, preko dnevne i spavaće sobe, svaki kutak bit će inspirisan glavnom temom, ljepotom i maštom.  Ambijent će se u vertikalnom pravcu prelijevati iz jednog u drugi, okupan svjetlošću i svim detaljima koje podrazumijevaju življenje vrijedno pojedinca.

Prije otvorenja, u januaru će biti će biti organizirana još jedna predpromocija, kojom će biti predstavljena postavka pod nazivom –Mraz na prozoru.

U današnjici koja je prepuna neizvjesnosti i svakodnevnih promjena, teško je naći dovoljno energije i glasno reći: Život je lijep. Upravo je ova divna sintagma bila pokretač i vjetar u leđa kreativnom timu Enterijer.ba pri osnivanju novog i jedinstvenog projekta Bela Vida.