Savršen sklad mirisa, boja i okusa cimeta, ušuškan oko jelke poput velikih poklona, sinoć je zvanično najavio skoro otvorenje Bela Vida galerije u Sarajevu. Prva postavka pod nazivom 'Noći od cimeta', organizovana u holu Importanne centra,  uvod je u ono što će se dešavati u Galeriji čije otvorenje je planirano za februar 2012. godine.

..................................................................................





Vođena motom 'Život je lijep', galerija će biti smještena na prizemlju Importanne Centra i imat će tematski određene postavke koje će se mijenjati iz mjeseca u mjesec. Prije zvaničnog otvorenja, u januaru će biti organizirana još jedna pred-promocija i postavka prigodnog naziva – Mraz na prozoru.

U 'Noćima od cimeta' posjetioci od sinoć mogu uživati u nekonvencionalnoj izložbi namještaja za čiju organizaciju su se pobrinuo tim arhitekata Bela Vida studija. Prva zvanična postavka Bela Vida tima objedinila je proizvode istaknutih brandova među kojima Coincasa, Inside, Domavija, Home Sweet Home i Vicko imaju najznačajnije uloge. Kako bi ovaj nesvakidašnji, vizuelni ugođaj bio jednako ugodan i za nepce pobrinuli su se Restoran 'Vetro', Mak Zara, Vinarija 'Tikveš', Manuel  i Kozmo. Parfimerija Inoma je ovom prilikom predstavila ekskluzivne mirise na bazi cimeta.



Da nisu izostavljeni oni koje život nije štedio pobrinulo se udruženje 'Dobro', koje je u saradnji sa Bela Vida timom pokrenulo akciju doniranja korištenog namještaja. Svi oni koji imaju namještaj, koji im više nije od koristi, od sinoć ga imaju priliku donirati najugroženijim sugrađanima. Za prvu Noć prikupljeno je 12 donorskih kartica.



'Noći od cimeta' završavaju u petak, 23. decembra