Kraj godine, odnosno početak nove, kao prirodna i logična smjena ciklusa koji se „broji“, uvijek je odlična prilika za podvlačenje crte, sumiranje utisaka i pravljenje planova za novi početak. I to je zapravo vid određene vrste sistematizacije po kojoj poslovni svijet, pa i ljudi, funkcionišu.

..................................................................................





U oba slučaja, ovaj proces predstavlja dragocjen mehanizam za sumiranje stvari, prikaz rezultata kroz uspjehe i neuspjehe, organizaciju daljih radnji i postupaka, sabiranje misli, sagledavanje realnih pozicija i fokusiranje na dugoročne određene segmente djelovanja u budućnosti. Ovaj proces obrade rezultata, analize realizacije i s tim u skladu mogućnosti planiranja, pomaže u realnom sagledavanju stanja stvari, bez obzira koliko on bio mučan na ličnom ili profesionalnom planu.


Ostvarenja unutar Enterijer.ba

Portal Enterijer.ba u ovom smislu bilježi jednu uspješnu poslovnu godinu, u kojoj je pored velike ekonomske krize, strukturalnih, kadrovskih i organizacionih promjena uspio da održi kontinuitet djelovanja, zadrži sve postojeće i započne neke nove značajne projekte. Zahvaljujući odličnoj koordinaciji velike mreže saradnika i uz veliki angažman novog kreativnog tima, projekat je učvrstio pozicije vodećeg on-line magazina za uređenje enterijera, te uz nove projekte postao i mnogo više od toga.







Pored osnovnog servisa sa brojnim uslugama koje je nudio, Enterijer.ba sad nudi i puno više od toga, te iz sfere virtuelnog prostora izlazi u fizički okvir ostvarujući stalnu komunikaciju i koordinaciju sa svim subjektima u procesu osmišljavanja, stvaranja i uređenja prostora. Brojne nove rubrike prostor stavljaju u kontekst stvarnog života, baveći se različitim aspektima, koji istovremeno oplemenjuju i život i životni prostor. Sam naziv Bela Vida – Život je lijep, kao vodilja novog koncepta, koji izrasta iz portala govori o njegovoj misiji vođenoj kreativnom grupom mladih ljudi.


Izvještavanja i aktivnosti

(Konkretno), Sa druge, stručne strane, veoma značajna promjena i važan iskorak u strukturi portala, predstavlja obraćanje stručnoj javnosti koja se na različite načine bavi prostorom. Izvještaji sa brojnih stručnih skupova, izložbi i festivala, stručni osvrti na enterijere ugostiteljskih objekata u takmičenju „Grimizna kugla“, doživljaji aktuelnog arhitektonskog stvaralaštva u regionu kroz predavanja u okviru manifestacije dAni i konačno „stručna“ kolumna koja je balansirala između tipologijie „onostranih“ prostora, njihovog doživljaja i utjecaja na svijest o stvarnom prostoru, te odnosu prema njemu... samo su dio aktivnosti usmjerenih ka stvaranju jedne potpuno nove, stručne rubrike ili posebnog odjeljka portala čiji bi cilj bio približavanje stručnoj javnosti i posredno utjecaj na svijest o značaju prostora i odnosu korisnika prema njemu.