Tematska postavka 'Korakom španske salse', koja na inspirativan način oslikava špansku strast i temperament utkan u profesionalno uređenje enterijera, večeras će biti svečano zatvorena u Bela Vida galeriji u Importanne Centru u Sarajevu. Oni koji nisu bili u prilici pogledati ovu postavku, njenu mini realizaciju mogu vidjeti u holu Importanne Centra do 6. marta 2012. godine, gdje će biti organizirana rasprodaja eksponata.

..................................................................................



Postavkom 'Korakom španske salse' Bela Vida predstavila je slijedeće proizvođače:

Notadesign, Coincasa, Odeja, Denicom, Fef, Vtip, ABV sistemi, Caparol, Cebos i Domavija.

Saradnja sa CEH - Sarajevo

Večeras, na svečanom zatvaranju postavke, Bela Vida i CEH-Sarajevo (Centro de Estudios Hipanicos) organizirat će ugodno druženje sa početkom u 18:00 sati. Posjetioci će prisustvovati zanimljivoj prezentaciji aktivnosti CEH-a kao centra za hispano kulturu i španski jezik. U okviru prezentacije, zainteresirani će moći saznati nešto više o različitim radionicama i aktivnostima vezanim za hispano kulturu koje CEH redovno organizira.

Također, posjetioci će saznati nešto više o različitim vrstama latino plesova uz audio-vizuelnu prezentaciju profesora iz Španije, da bi svi na kraju uz razgovor i špansku muziku otišli na virtuleno putovanje kroz prekrasne predjele Španije.

Sljedeća postavka koja će biti predstavljena javnosti u Bela Vida galeriji nosi naziv 'Pupoljak japanske trešnje'. Svečano otvaranje je planirano za 7. mart, 18.00 sati.


Bela Vida nastala kreativne kuhinje enterijer.ba

Bela Vida projekat nastao je iz kreativne kuhinje Enterijer.ba tima, koji uspješno djeluje već šest godina. Stvaralački poduhvat Bela Vida Galerije podrazumijeva prostor koji liči na dom iz snova. On ne samo da liči, nego se može osjetiti, dodirnuti i sagledati.

Ulaskom u prostor Bela Vida galerije, koji će se tematski iz mjeseca u mjesec mjenjati i biti potpuno drugačiji, moći će se vidjeti svi sastavni dijelovi jednog stana. Od kuhinje, kupatila, preko dnevne i spavaće sobe, svaki kutak bit će inspirisan glavnom temom – ljepotom i maštom.

U decembru i januaru održane su dvije promocije Bela Vida galerije na kojima su predstavljene postavke 'Noći od cimeta' i 'Mraz na prozoru'.