USAID – Sida FIRMA Project Bosnia & Herzegovina u saradnji sa Spoljnotrgovinskom komorom BiH, Drvnim klasterom u BiH, Sarajevo Economic Region Development Agency i internet a4a.info portalom, organizuje treći po redu Međunarodno-regionalni, anonimni, jednostepeni, anketni natječaj dizajna inovativnog drvenog proizvoda s tržišnim potencijalom.

..................................................................................





Cilj natječaja je da unaprijedi komunikaciju dizajnera i proizvođača prerade drveta, stimulišući je kao kolektivnu aktivnost sa ciljem postizanja pojedinačnog uspjeha dizajnera i pojedinih proizvođača.

Natječaj je zamišljen kao prateća aktivnost sajma INTERIO, sa namjerom da se dodjela nagrade i diplome QUERCUS uspostavi kao priznanje kvalitetnog dizajna namještaja i proizvoda od drveta i tako pomogne afirmaciji dizajnera.

Pored nagrade i priznanja QUERCUS, svi ostali učesnici natječaja imaju šansu da svoje lične afirmacije predstave putem prezentacije svojih prijedloga na izložbi natječajnih radova u okviru sajma INTERIO te u Katalogu izložbe, koji će u svom elektronskom obliku biti ponuđen svim zainteresovanim u ovoj oblasti.

Izložba radova bit će obavljena u toku trajanja INTERIO '12 - 30. Međunarodnog sajma šumarstva, drvne industrije, namještaja, uređenja i pratećih djelatnosti u Kulturno-sportskom centru Skenderija u Sarajevu u periodu od 15. do 19. marta 2012.





Žiri će odabrati uspješne radove koji se uklapaju u propozicije natječaja, kao i tri rada čijim autorima će biti dodijeljene novčane nagrade.

Sve informacije o natječaju, mogu se pronaći na internet portalu a4a.