Nova postavka Bela Vida galerije pod nazivom 'Pupoljak japanske trešnje' sinoć je svečano otvorena u prisustvu brojnih zvanica. Prostor Galerije je ovoga puta adaptiran kao savršen moderan dom sa mirnijim linijama i elementima istočnjačog dizajna u uređenju.

..................................................................................





Osim direktorice Bela Vide Belme Mujezinović-Pribilović, pozdravni govor imao je i predstavnik Ambasade Japana, zamjenik šefa misije u BiH Hitoshi Kawahara.

- Tim Bela Vide nudi sadržajnu uslugu, nalazi se na raspolaganju svakom posjetiocu i osim stručnih i projektantskih savjeta, višeg standarda poslovanja, nudi i jedan drugačiji, originalniji i ličniji pristup prostoru postavke. Za sve nas dom je zaista život, a Život je lijep – poručila je Belma Mujezinović-Pribilović.





Učesnici postavke

U trajanju od narednih mjesec dana, postavka ”Pupoljak japanske trešnje” zamjenjuje prethodno završenu postavku ”Korakom španske salse” i javnosti na novi način predstavlja proizvođače i eminentne klijente iz svijeta arhitekture i dizajna. Ovog mjeseca, Bela Vida galerija predstavila je Villeroy & Boch, Re-Design, Marmex, Studio 8, Moreu, Cebos, Odeju, Domaviju, ABV Sistem, Caparol, Vinditip, te akademskog slikara Zlatka Traku. Sponzori otvorenja postavke bili su MCI i Nestle.

U kreativnom maratonu, koji u sebi objedinjuje produkt dizajn, marketing, trendove, stručna savjetovanja i prodaju eksponata, narednih mjesec dana oslikavat će savremen dom Istoka koji je okupan bojom i mirisom japanske trešnje.

-    Želim vam zahvaliti što ste na ovaj način Japan doveli u Bosnu i Hercegovinu i što sam se na trenutak osjetio kao da sam kod kuće. U Japanu postoji nekoliko festivala koji slave ljepotu pupoljka japanske trešnje, nazvane Hanami. Tada se ljudi okupljaju u parkovima i hramovima sa porodicom i prijateljima kako bi uživali u prizorima cvjetanja japanske trešnje. Večeras također imamo priliku osjetiti japansku kulturu, vidjeti moderan japanski dom, uživati u japanskoj muzici, sushiju i sake piću – rekao je Kawahara.

Moderne kombinacije

Trešnja, kao simbol nježnog i delikatnog, tema je postavke koja prikazuje graciozan i elegantan stil uređenja. Jednostavnim modernim kombinacijama, ambijent je prilagođen današnjem vremenu i prostoru, te stvara efekat mirne zone, prilagodljive svakom domu.





Svijetli neutralniji tonovi, akcenat na segmentima namještaja u nijansama trešnjinog cvijeta, neopterećujući detalji, miris proljetne šetnje, orijentalne kuhinje i muzike je sve ono što će se moći vidjeti, čuti i okusiti u Bela Vida galeriji.