Snježana Domazet, akademska slikarka iz Trebinja, dala je ocjene i komentare o finalistima ovogodišnjeg takmičenja za najljepše uređen ugostiteljski objekat u regionu.

..........................................................................................

Enterijer.ba po prvi put organizuje takmičenje za Grimiznu kuglu u cijelom regionu u kojem su učestvovala 22 ugostiteljska objekta iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Prethodna četiri takmičenja bila su organizovana na nivou Bosne i Hercegovine.

O najboljih deset odlučili su posjetioci Enterijer.ba glasanjem putem društvene mreže Facebook. Na redu je drugi, posljednji krug takmičenja u kojem završnu ocjenu daje stručni žiri.

Rezultati glasanja svakog člana međunarodnog stručnog žirija bit će objavljeni na Enterijer.ba.

Evo kako je glasala Snježana Domazet:

1. Restoran More, Dubrovnik
2. Falkesteiner Beograd
3. Restoran Comunale Beograd
4. Per Sempre, Podgorica
5. Konoba Atrium, Kotor
6. Imanje Knjaz, Podgorica
7. Caffe bar Hennessy, Zenica
8. Konoba Ćatovića mlini, Morinj
9. Zlatna ribica, Sarajevo
10. Intermezzo, Sarajevo

Sve finaliste možete pogledati ovdje.

 

Snježana, zašto More?

- Zato što ima moderan dizajn odlično prilagođen prirodi i kamenu. Sam ambijent mu daje prednost i čini ga specifičnim i posebnim.

 

Kako biste ocijenili ostale finaliste koji su imali sreću plasirati se među prvih 10?

- Iako ja lično ne preferiram ovakav dizajn, moram priznati da je Falkesteiner hotel odlično uređen. Cijelokupan ambijent je usklađen i dobar odabir boja i materijala. Restoran Comunale ima jednostavan, prijatan, dobro usklađen i enterijer i eksterijer. Per Sempre ima prijatan i opuštajući ambijent koji mu daju tople i prirodne boje, dok je Atrium prozračan i svijetao. Ima zaista dobro odrađen galerijski prostor.

...............

Snježana Domazet (Trebinje, Bosna i Hercegovina). Diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti, odsjek grafika, u klasi Mirka Toljića. Jedna od osnivača i podpredsjednik Udruženja likovnih umjetnika istočne Hercegovine "Milorad Ćorović". Učesnik na likovnim kolonijama u zemlji i regonu. Osim slikarstvom i grafikom bavi se i grafičkim dizajnom. Izlagala na preko trideset grupnih izložbi u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji i pet samostalnih izložbi.