Goran Lojović, diplomirani inžinjer građevine iz Sarajeva, peti je član međunarodnog stručnog žirija koji je ocijenio finaliste ovogodišnjeg takmičenja za Grimiznu kuglu - nagradu za najljepše uređen ugostiteljski objekat.

.................................................................................

Enterijer.ba po prvi put organizuje takmičenje za Grimiznu kuglu u cijelom regionu u kojem su učestvovala 22 ugostiteljska objekta iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Prethodna četiri takmičenja bila su organizovana na nivou Bosne i Hercegovine.

O najboljih deset odlučili su posjetioci Enterijer.ba glasanjem putem društvene mreže Facebook. Na redu je drugi, posljednji krug takmičenja u kojem završnu ocjenu daje stručni žiri.

Rezultati glasanja svakog člana međunarodnog stručnog žirija bit će objavljeni na Enterijer.ba.

 

 

Evo kako je glasao Goran Lojović:

  1. Restoran Comunale, Beograd
  2. Zlatna ribica, Sarajevo
  3. Restoran More, Dubrovnik
  4. Konoba Atrium, Kotor
  5. Per Sempre, Podgorica
  6. Konoba Ćatovića Mlini, Morinj
  7. Caffe Bar Hennessy, Zenica
  8. Lobby & Cigar Lounge Falkensteiner Hotela Beograd
  9. Intermezzo, Sarajevo
  10. Imanje Knjaz, Podgorica

 

Gorane, pred Vama je bio težak zadatak. Odabrali ste Comunale?

- Svi komplimenti finalistima! Bilo je neizmjerno teško odabrati najboljeg. Uz sav respekt prema ostalima, moju pažnju je privukao restoran "Comunale" iz Beograda. Prateći credo "manje je više", bio sam zadivljen jednostavnošću arhitektonskog rješenja prostora restorana u kojem je feature "Stainless Steel vs Concrete". Pravo je umijeće napraviti ambijent koji će vam omogućiti da sačuvate osjećaj privatnosti, a opet komforno budete dio cjeline.

Fascinantan je kontrast između enterijera i eksterijera koji su opuštajući i zaista otvaraju apetit. Vrlo nenametljivo osjećate se pozvani da učestvujete u procesu pripreme hrane. Jednostavno... vratit ćete se uz Bon Appétit!

 

Kako biste ocijenili ostale finaliste koji su imali sreću plasirati se među prvih 10?

- Nema nijedan od 10 odabranih finalista kojeg ne bih posjetio, ali uvijek rado odem popiti zeleni čaj u jazz-i "Zlatna ribica".

 

Da li ste imali favorita među ugositeljskim objektima koji se nisu plasirali među prvih 10?

- Žalim što nije posvećena veća pažnja restoranu "Argentino" iz Ljubljane.

 

Prema vašem mišljenju, koliko ugostiteljski objekti u regionu drže do trendova i koliko im je važan utisak koji ostavljaju na posjetioce kada je uređenje enterijera u pitanju?

- Art je zadržati autentičnost i pratiti svjetske trendove!!!

....................

Goran Lojović (Sarajevo, BiH) U potrazi za stvaranjem dobro oblikovanog završava studij građevinarstva i na poslovima koji ga odvode u Keniju, "Kiambere Irrigation Project", počinje otkrivati jednu potpuno novu dimenziju koja će postati sinteza onoga čime ce se kasnije baviti. Posebnu strast za estetikom udružuje, uz građevinu, i sa modom, otkrivanjem lijepoga u fotografiji, povezuje artiste i umjetnike različitih vokacija i podneblja, iznalazi nove forme i nova iskustva u različitim dijelovima svijeta.