Slavica Jarić, tekstilna dizajnerka iz Poreča u Hrvatskoj, šesta je članica međunarodnog stručnog žirija koja je ocijenila finaliste ovogodišnjeg takmičenja za Grimiznu kuglu.

................................................................

Enterijer.ba po prvi put organizuje takmičenje za Grimiznu kuglu u cijelom regionu u kojem su učestvovala 22 ugostiteljska objekta iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Prethodna četiri takmičenja bila su organizovana na nivou Bosne i Hercegovine.

 

O najboljih deset odlučili su posjetioci Enterijer.ba glasanjem putem društvene mreže Facebook. Na redu je drugi, posljednji krug takmičenja u kojem završnu ocjenu daje stručni žiri.

Rezultati glasanja svakog člana međunarodnog stručnog žirija bit će objavljeni na Enterijer.ba.

Evo kako je glasala Slavica Jarić.

  1. Zlatna ribica, Sarajevo
  2. Restoran More, Dubrovnik
  3. Per Sempre, Podgorica
  4. Intermezzo, Sarajevo
  5. Imanje Knjaz, Podgorica
  6. Lobby & Cigar Lounge Falkensteiner Hotela Beograd
  7. Konoba Ćatovića Mlini, Morinj
  8. Konoba Atrium, Kotor
  9. Caffe Bar Hennessy, Zenica
  10. Restoran Comunale, Beograd

 

Sve učesnike i trenutni poredak možete vidjeti ovdje.

Slavica Jarić (Poreč, Hrvatska) – tekstilni dizajner. Modom i dizajniranjem se bavi od 1980 godine. Aktivno učestvovala u svim revijama širom regije. Pored dizajniranja tekstilne odjeće dizajnira torbe, slika na svili, radi akvarele, ... Povremeno sarađuje na izradi kostima za filmove i predstave. U Hrvatskoj je radila krinoline iz 17. vijeka za Muzej grada Poreča. Izrađuje keramičke lutke sa orijentalnom odjećom.