Svaki dom u kojem porodica živi na okupu ima detalje koji oslikavaju njihov zajednički život i vrijeme provedeno na odmorima, putovanjima - sitnice ili fotografije. Ovom stanu su porodične fotografije glavni dekorativni detalj, koji je i više od toga – jedna vrsta zanimljive  porodične galerije.

..................................................................................

 

 

Vladavina tirkiza

Poseban sklad i nevjerovatna ljepota ovog stana u New Yorku zaista ostavljaju bez daha. Otvoren plan prostora i ogromni prozori čine stan vizuelno većim nego što on to zaista jeste. Boje su svježe i svijetle, ali nigdje se ne može primijetiti suvišna nijansa ili kontrast koji bi ambijent doveo u nesklad. Tirkizno plava, poznata kao posebna boja u enterijeru, daje svježinu i svjetlosni akcenat čitavom stanu.

Unutrašnjost je veoma funkcionalna i moderna, a uramljene porodične fotografije u različitim formatima čine glavnu tačku oko koje se uređenje cijelog stana kreće. Crno-bijele ili kolor fotografije, pop-art reprodukcije poznatih lica porodice i omiljenih mjesta u svijetu – stvorile su galeriju i dale zidovima poseban pečat ljubavi.  

Svaka prostorija prilagođena je osoboma koje u njoj borave, te je tako djevojčicama soba roze, a roditeljima u bež i toplim žutim tonovima. Ovakva intimna zona u kojoj se slavi bliskost između članova, stvorila je idealan i opuštajući dom u velikoj bučnoj metropoli.







Uz čitanje ovog članka Enterijer.ba preporučuje sljedeći video