Karakterističnim potezima četkicom umjetnica Dijana Vejo, Draupadi stvara prepoznatljivu aplikaciju boja, od koje na površini platna nastaju prelijepi oblici, figure i pejzaži.

..................................................................................







Poigravajući se geometrijom, svjetlošću i vedrim bojama, umjetnica nesputane kreativnosti uspijeva da svakom slikom navede na razmišljanje i stvaranje magične atmosfere.

 

Djela koja odolijevaju vremenu i prostoru

Izložbeni eksponati Dijane Vejo, Draupadi koji se nalaze u Bela Vida galeriji u okviru „Supersize that, please“ postavke, plijene svojim jasnim i snažnim izrazom te stvaraju vizuelnu senzaciju u prostranom enterijeru.

Njena umjetnost i svaka slika na jedinstven, impresivan način uspijevaju da evociraju sjećanja, navode na razmišljanja i o budućnosti i o prošlosti. Upravo je to ono što se od jednog umjetničkog djela i očekuje – da oslika čitav jedan unutrašnji svijet ličnosti i da nađe put do svog vlasnika.

Umjetnica svoju opčinjenost ljudima i prostorom, te neskrivenu radoznalost i ljubav ka življenju, pretače u neodoljive umjetničke zbirke kroz akrilik i uljanu tehniku. Na slikama su vidljivi elementi i boje snažne životne radosti te upravo zbog toga svaka slika pristaje svakom enterijeru.

Umjetnost ne poznaje granice ni ograničenja i za sklonost ka hedonizmu i lijepom ne postoji „pripadnost“ stilu, već samo unutrašnje prepoznavanje motiva koji očarava. Kako i sama umjetnica kaže: „Odabir slike je odabir našeg unutrašnjeg stanja i prijatelja koji nam je baš tad potreban“.





Gdje se slike mogu nabaviti?

U enterijeru slika zauzima posebno, svečano mjesto te je kao takva idealna kako za poklon, tako i za ličnu satisfakciju i uživanje.

Slike Dijane Vejo, Draupadi izložene su u Bela Vida galeriji u Importanne Centru, www.belavida.ba u okviru „Supersize that, please" postavke. Mogu se nabaviti i u Draupadi Art Galeriji. Za više informacija posjetite njihov sajt ili pozovite +387 (0) 61 228 243 i +387 (0) 61 306 079.